amaze me,
confuse me,
inspire me

&Concept

Facebook Twitter LinkedIn YouTube

Ook leuk

Deze pagina gaat over ideeën, inspiratie opdoen, gluren bij de buren en gewoon over mooie websites. Click & check it out!

ARTtube

Op ARTtube vind je video's over kunst en design. ARTtube is het online videokanaal van de Nederlandse en Belgische musea. &Concept organiseerde in 2014 voor ARTtube videowedstrijd Makers. Hier zie je de genomineerde en winnende inzendingen.

Artsy

Wil je info over een kunstenaar en diens projecten, dan is Artsy the place to be. Van Anish Kapoor tot Ai Weiwei om maar twee van mijn favorieten te noemen.

Ik ben Chantal van Heeswijk

'Zonder een aanwijsbare reden komen er ideeën... Mijn handen worden aan het werk gezet en er ontstaat een eigen werkelijkheid.' Chantal van Heeswijk vat de alledaagse, soms banale, realiteit in poëtische woorden en fraaie zwart-wit beelden onder de noemer 'Schrijfsels'. Daarnaast maakt zij intieme voorstellingen, waarin verhalen live worden gevisualiseerd, en opmerkelijke keramiekwerken. Komt dat zien!

Grootzus

Grootzus beheerst de kunst van het collage-maken als geen ander en maakt vrolijke, eventueel customized, illustraties & producten.

Pictoplasma

Pictoplasma leerden wij in de jaren '90 kennen door hun fantastische boeken, die we destijds in Parijs in de boekwinkel van het Centre Pompidiou kochten. Maar Pictoplasma is inmiddels vooral een (online) community van contemporary character designers. Eens per jaar wordt er een conference + festival georganiseerd. In 2015 vond dat plaats in Berlin.

Han Dicke

Han Dicke is interieurarchitect en geeft advies over inrichting en ontwerp aan bedrijven en organisaties Han ontwerpt meubels voor bedrijven (banktafels, vergadermeubelen, etc.) en particulieren. De website vind je hier, de showroom aan de Prins Hendrikkade 123h -124a (Noordereiland, Rotterdam).

Galerie Wind

Galerie Wind, eens de fotostudio van Rotterdamse fotograaf Ben Wind, exposeert zowel nieuwkomers als gevestigde namen; vooral foto's maar ook af en toe tekeningen en schilderijen. De galerie op het Noordereiland in Rotterdam kan ook geboekt worden door bedrijven of organisaties die op een mooie plek willen vergaderen, workshops willen geven of klanten willen ontvangen.

Sauerkids

'Sauerkids is a collaboration of Taco Sipma and Mark Moget, two visual artists working in different media in a joint effort to enhance the confusion of everyday life.' Wij kennen dit Rotterdamse ontwerpersduo van hun onnavolgbaar fantasievolle designs en immer fantastische website.

Martijn F. Overweel

Martijn F. Overweel is een beeldend kunstenaar met een kenmerkende eigen hand. Zijn illustratieve werk neemt het alledaagse leven op de hak en voert de kijker mee op een lichte vleug cynisme. Zijn werk is met enige regelmaat in de Volkskrant te zien.

Overburen

Iedereen zou deze vormgevers als Overburen willen; 'Design maar dan goed'. Joost, Christian en Jeen werken o.a. voor de VPRO, Cinekid, A'DAM - E.V.A., Beeld en Geluid en ... &Concept.

Mr. Brainwash

Met Mister Brainwash (alias Thierry Guetta) maakten we kennis door de film Exit through the Gift Shop (een aanrader) waarin hij probeert een film over streetart en de immer mysterieuze artiest Banksy te maken. Het is niet meteen duidelijk of deze man volslagen gek of geniaal briljant is. En juist dat niet te weten maakt hem zo bijzonder.

Inspiratieblog

De naam zegt het al, op deze website kom je voor 'IN-SPI-RA-TIE, DE'. De onderwerpen lopen uiteen van opvouwbare spatborden tot boomhutten tot (interieur)design. 'Gadgets, design, interieur, food, fashion' zegt de website en dat in een vorm die doet denken aan een kwartetspel of een polaroid-wall.

Mister Motley

Mister Motley was vroeger een tijdschrift en nu een online magazine. De onderwerpen zijn nog hetzelfde; Mister Motley blinkt uit in leesbare items over hedendaagse kunst, mét humor.

 

Nathan Sawaya

Nathan Sawaya is brick artist; zo noem je dat als je als volwassene met Lego speelt .. maar bij Sawaya is de Lego als was in zijn handen; hij verrast wereldwijd met de meest waanzinnige Lego-sculpturen.

Florentijn Hofman

Florentijn Hofman is een Nederlandse kunstenaar die van GROOT houdt. En van dieren. Wie kent niet zijn Rubber Duck of Hippothames? Dit moet een man met humor zijn.

Frame // Mark // Elephant

Fraai gestyleerde magazines en een al even mooi website: Frameweb. Eye-candy voor designers. Ook al lees je geen letter, dan nog is het genieten.

Fris Projecten

Community Art, maar dan goed: de projecten van Fris Projecten uit het Rotterdamse Oude Noorden zijn immer origineel, kleurrijk en FRIS. Of er nu geschilderd wordt met kinderen of geborduurd met Marrokkaanse vrouwen; de resultaten zijn altijd verassend en het kijken waard.

Lonely Planet

Niets zo leuk als op reis mogen. En geen reis zonder Lonely Planet. Geen bestemming te ver, geen dorp te klein om te bestaan in de LP. Hier vonden we al vaak dat ene geweldige, kleine hostel of dat leuke, bijzondere restaurantje. Hoewel we nu toch echt alleen nog maar een digitale Lonely Planet meenemen.

toeter