4, 3, 2, 1 ...
Lift Off!

&Concept

Facebook Twitter LinkedIn YouTube

Lift Off

In december 2006 vond Lift Off plaats, een conferentie over de toekomst van de amateurdans in Nederland die &Concept in opdracht van het LCA (nu Kunstfactor) organiseerde en produceerde.

In ArtEZ Dansacademie in Arnhem, tijdelijk omgetoverd tot 'ruimte­schip', vond een futuristisch programma plaats:

Burgemeester Pauline Krikke (Arnhem) opende de conferentie, met een speciaal daartoe ontworpen hendel 'lanceerde' zij de conferentiegangers naar de toekomst. Een rookmachine zorgde voor rook vanonder de stoelen en op het scherm steeg een raket op.

Filosoof Maarten Doorman verzorgde de keynote. In de openingssessie werd een brede toekomstvisie geschetst op verschillende gebieden. Er werden fragmenten vertoond uit de VPRO-documentaire De Toekomst, vervolgens werd er gedebatteerd over wensen & voorspellingen, trends, virtual reality, technologische mogelijkheden en het menselijk lichaam in de toekomst. In het forum zaten Petran Kockelkoren (bijzonder hoogleraar Kunst en Technologie aan de Universiteit Twente), Hans Otten (documentairemaker, eindredacteur De Toekomst, VPRO) en Karin Post (danser en choreografe).

Conferentiegangers waren daarna ingedeeld in zes groepen, elk met een andere kleur sok­ken (op de vloeren van de dansacademie zijn schoenen uit den boze); aldus roulerend bezochten ze zes geënsceneerde toekomstvisies.

Zie het volledige programma hier.

Lift Off werd georganiseerd in opdracht van het Landelijk Centrum voor Amateurdans (LCA, nu Kunstfactor). Partners waren ArtEz Dansacademie en Kunst & Cultuur Gelderland (KCG). Het project kende een stuurgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van de participerende partijen. &Concept werd in de organisatie ondersteund door stagiaires van ArtEZ Dansacademie.

Drukwerk, website, boekje

Voor de wervingscampagne van Lift Off werd een folder gemaakt door ontwerpbureau Overburen. Deze werd in oplagen van 20.000 over het land verspreid. Lift Off had een eigen website, gemaakt door &Concept. Na afloop verscheen een publicatie.

De folder en website zijn hier te bekijken.


Fotoalbum

Hieronder de foto's die fotograaf Antoinette Mooy maakte bij Lift Off.


tweetweet