klinkt als muziek ... in mijn oren

&Concept

Facebook Twitter LinkedIn YouTube

Muziekexamens

In opdracht van Kunstbalie voerde &Concept voorjaar 2014 een klanttevreden-heidsonderzoek uit naar de waardering van de muziekexamens in Brabant. Deze worden, onder auspiciën van de bond, afgenomen door Kunstbalie.

&Concept formuleerde vragen, ontwierp een digitaal enquêteformulier - bestaande uit open vragen, uitsluitende en niet-uitsluitende meerkeuzevragen, in volgorde te plaatsen argumenten en te waarderen stellingen - berekende de representativiteit en verzond een verzoek aan alle Brabantse harmoniën en fanfares. Vervolgens belden we de adressen na. Dat waren leerzame gesprekken. Na enkele weken konden we onszelf beschouwen als ware muziekexamen-experts.

Hoofdconclusie uit het onderzoek is dat een enorme meerderheid van de Brabantse harmoniën en fanfares tevreden tot zeer tevreden is over de muziek-examens; 99% van de respondenten geeft een voldoende als algeheel eindoordeel, 90% een 7 of hoger. Wat nog verbeterd kan worden is de communicatie over het examenrooster en de gebruiksvriendelijkheid van het inschrijven op de website. Nog een leuke wetenswaardigheid tot slot: hoe langer men moet wachten hoe hoger men de bar waardeert.

Het onderzoek is in te zien bij &Concept.


tweedle